Davant d’un nou judici polític: solidaritat!!

En un moment en què la crisi econòmica i social ens ha dut a un context de forta repressió -detencions de manifestants per la llengua, detencions de vaguistes, càrregues policíaques contra estudiants i miners, massiva presència de policia als actes convocats per moviments socials contestataris, etc.- arriba la data d’un nou judici polític contra activistes.

En aquest cas volen jutjar a 4 joves independentistes per uns incidents provocats per la policia en la manifestació del 30 de desembre de 2010. Llavors, 2 policies carregaren contra els i les manifestants per la crema d’una bandera i hi hagué qui es defensà i repel·lí la càrrega. A partir d’aquí l’Estat en cerca “responsables” i aprofita per copejar la moral d’alguns destacats i actius membres d’aquest moviment polític.

Dilluns 18 de juny, 4 joves seuran a la banqueta dels acusats amb peticions de multes i de penes de presó. En total sumen 9 anys i més de 13.000 euros. A alguns se’ls demanen penes superiors als 2 anys de presó amb les conseqüències nefastes que això pot representar. A més, cal destacar el treball fet des de les clavegueres per la Brigada Provincial d’Informació de la policia. Quan després dels incidents un jutge arxivà el cas, la Brigada prepararà un informe amanit per reobrir-lo on s’apuntava amb el dit a destacats militants de l’Esquerra Independentista, que també d’altres moviments socials de la darrera dècada. Un muntatge en tota regla que no es podria tancar sense la pertinent detenció per comunicar que estaven imputats i la pluja de merda que els caigué al damunt en aquell moment des de les pàgines de El Mundo.

Amb aquest escrit volem mostrar tot el nostre suport als companys i companyes que seuran a la banqueta, i a les seves famílies. També fem una crida a denunciar els fets i a mostrar la nostra solidaritat al carrer i a participar de les convocatòries que en aquest sentit es puguin fer, en especial a la concentració del dia 18, dia del judici, a les 9 hores als jutjats de via Alemanya de Ciutat.

Quan la repressió actua, quan toquen a una, ens toquen a totes.

Per això volem aprofitar també per donar una aferrada a les persones detingudes en les protestes contra el virrei Bauza, a les companyes de l’Assemblea de la UIB, a les activistes prosaharauis i a les persones desallotjades als horts urbans o a sa Foneta. Ara bé, avui l’aferrada més forta la guardam per Robert, Sílvia, David i Guillem

Mallorca, 13 de juny de 2012

Coordinadora Llibertària de Mallorca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: